Älykoti KNX-järjestelmällä

Älykoti helpottaa elämää ja turvaa kotisi arvon

Yhdistämme kaikki kodin sähköiset järjestelmät yhteen helppokäyttöiseen käyttöliittymään.

Jätä yhteydenottopyyntö

Älyköti

Älykäs talo tekee arjesta luksusta

Miltä kuulostaa iltaa kohti automaattisesti himmentyvä valaistus? Entä jos valon sävykin muuttuisi samalla lämpimämmäksi? Eikä yhdessäkään huoneessa palaisi valot turhaan tai jäähdytys kuluttaisi energiaa, vaikkei kukaan ole paikalla? Olohuoneen verhot sulkeutuisivat ja valot himmenisivät äänikomennolla sohvalta, kun haluat rauhaa ja tunnelmaa? Kaikki tämä on tätä päivää, ja me olemme valmiit toteuttamaan sinunkin älykotisi.

Miksi taloautomaatio?

Automaatio ja digitalisaatio sulautuvat kaikkeen myös kotona. Yksittäisten appien ja web-palveluiden sijasta mukavuutta ja tehokkuutta on ohjata kaikkea yhdestä käyttöliittymästä sekä siirtää tietoa laitteiden välillä.

Älykodista tulee uusi normaali

Älykoti, taloautomaatio, kodinohjausjärjestelmä. Automaatiota on tuotu koteihin jo vuosikymmenten ajan, mutta nyt aika on kypsä ja yhä useampi uudesta omakotitalosta on oikea älykoti. On helppo veikata, ettei muutamien vuosien päästä ole syytä enää puhua älytalosta, kun kaikki ovat sellaisia siinä laajuudessa kuin termi nyt käsitetään. Miksei siis rakentaa tässä vaiheessa tämän päivän eikä eilisen tekniikalla?

KNX-taloautomaatio uudisrakennuksiin ja saneerauksiin

Toteutamme asuinkohteet pääosin KNX-järjestelmällä. KNX:n vahvuus on koeteltu tekniikka ja valmistajariippumattomuus: eri laitevalmistajien tuotteita voidaan asentaa samaan järjestelmään ilman pelkoa tuen ja laitteiden saatavuudesta tulevaisuudessa. KNX-osaajia on Suomessa runsaasti, joten KNX-talon ostaja ei ole yhden yrityksen armoilla tulevaisuudessa.

KNX on kaapeloitava järjestelmä ja sopii parhaiten uudisrakennuksiin ja peruskorjauksiin. Olemassa olevien kohteiden älysaneeraukseen räätälöimme asiakkaalle parhaiten soveltuvan kokonaisuuden kohdekohtaisesti.

Kokonaistoimitus

Toimitamme kotisi sähköistyksen
älykkäästi suunnittelusta toteutukseen

1. Käymme asiakkaan kanssa yhdessä läpi talon sähköistyksen ja valaistuksen vaatimukset sekä valitsemme taloautomaatioon mukaan otettavat toiminnot.

2. Tarjouksemme sähkö- ja taloautomaatiourakasta sisältää kaiken suunnittelusta käyttöönottoon.

3. Sopimuksen jälkeen laadimme sähkö-, valaistus- ja taloautomaatiosuunnitelmat.

4. Suunnitelmat käydään läpi asiakkaan kanssa, ja toteutuksen hinta päivitetään mahdollisten muutosten mukaisiksi.

5. Suoritamme sähkö- ja taloautomaatioasennukset työmaalla.

6. Otamme kotiautomaation käyttöön ja testaamme toiminnan.

7. Pidämme asukkaille käytönopastuksen.

Voit valita myös suunnittelu- ja kotiautomaatiotoimituksen, jolloin sähköasennukset tekee erillinen urakoitsija, me hoidamme suunnittelun, KNX-laitteiden toimituksen ja käyttöönoton.

Mitä älykoti sisältää

Hyvä taloautomaatio hallitsee
koko kodin tekniikan

Valaistus

Valaistuksella on väliä. Toimiva valaistuksenohjaus läsnäolon ja luonnonvalon perusteella. KNX-taloautomaatiolla on mahdollista ohjata kaikenlaisia valaisimia: perinteiset himmennettävät, on/off, DALI, DMX, Hue jne.

Lämmitys ja jäähdytys

Lämpötilan ja lämmityslaitteiden ohjaus voidaan toteuttaa kaikenlaisten säädettävien lämmitysmuotojen yhteydessä sähköpattereista vesikiertoiseen lämpöpumppulämmitykseen. Taloautomaatio on myös tehokas tapa sovittaa saman tilan eri laitteet yhteen. Esimerkiksi ilmalämpöpumpulla varustetun huoneen sähkölämmitys toimii vasta, kun pumpun teho ei riitä pitämään haluttua lämpötilaa yllä tai sähköpattereiden toiminta on estetty, kun jäähdytystoiminto on käynnissä.

Turvallisuus

Taloautomaatio voi varoittaa sinua viestillä, jos poissa ollessasi olosuhteet kotona poikkeavat normaalista, kuten lämpötila laskee liian alas. Murtohälytysjärjestelmä voidaan yhdistää taloautomaatioon tilanteiden automaattista ohjausta varten tai kytkemään kaikki valot päälle hälytystilanteessa.

Sähköiset verhot ja kaihtimet

Kaihtimia voidaan ohjata samoista tilojen painikkeista kuin valojakin, erillistä verhotoimittajan ohjausjärjestelmää ei tarvita. Verhot voidaan yhdistää tilanteisiin, joten yhdellä painalluksella saat tilaan haluamasi valaistuksen ja verhojen asennon.

Energiankulutuksen ohjaus

Sähköenergian käyttöä voidaan ohjata automaation avulla omien aurinkopaneelien tuotannon tai pörssisähkön hinnan mukaan.

Rajattomasti mahdollisuuksia

KNX-älykoti on erilaisten rajapintojen kautta mahdollista yhdistää valtavaan määrään laitteita ja sovelluksia, kuten puheohjaukseen, monihuoneäänentoistojärjestelmiin (esim. Sonos), valvontakameroihin ja LVI-laitteisiin.

Hinta

Mitä KNX-älykoti maksaa

Taloautomaation hintaan vaikuttavat mm. halutut ominaisuudet, ohjattavien laitteiden määrä sekä käytettävän sähkökalustesarjan taso.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa palveluistamme?

Voit ottaa yhteyttä suoraan tämän palvelualueen vastuuhenkilöön tai lähettää viestin yhteydenottolomakkeemme kautta.

Sijainti ja matkakustannukset

Jos asennuskohde on Oulun tai Kempeleen alueella, kaikki matkakustannukset sisältyvät pakettihintaan.

Muiden kuntien alueella sijaitseviin kohteisiin tilauksen hintaan lisätään edestakainen kilometriveloitus 1,00€ / km toimipisteeltämme Jukolantie 16, Oulu.

Asennusympäristö

Kaapelointi pinta-asennuksena < 10m
Sisältää latausaseman asennuksen seinälle, kaapelointi pinta-asennuksena.
Kaapelointia sisällä enintään 2 metriä ja ulkoseinällä enintään 10 metriä tai 10m kaapeloinnin autotallin sisällä.
Sisältää yhden puuseinän lävistämisen, mikäli joudutaan tekemään kiviseinän lävistys, valitse ”Kaapelointi pinta-asennuksena < 30m”.

Kaapelointi pinta-asennuksena < 30m
Asennushinta määräytyy tämän mukaisesti mikäli kaapelointimatka on 10-30m, lävistettäviä seiniä on enemmän kuin yksi, asennukseen sisältyy kiviseinän läpivienti tai asema kiinnitetään kiviseinään.

Muu
Mikäli kaapelointipituus on suurempi tai asennustapa muu kuin pinta-asennus, esimerkiksi maakaapelointi, annamme asennuksesta tarjouksen tapauskohtaisesti.

Optiot

Aseman kulutuksen mittaus
Tarvitset sähköenergian kulutuksen mittauksen esimerkiksi, jos sinulla on työsuhdeauto ja veloitat latausten osuuden sähkölaskustasi työnantajalta.

Dynaaminen kuormanhallinta
Kuormanhallinta mahdollistaa lataamisen aina mahdollisimman tehokkaasti kuitenkin siten, ettei sähköliittymäsi maksimikuormitus ylity. Kun käytät muita tehokkaita sähkölaitteita kuten liesi tai sähkökiuas samanaikaisesti latauksen kanssa, latausvirta pienenee automaattisesti.