Taloautomaatio ja valaistuksenohjaus

Lisäarvoa yhtenäisellä talo­automaatiolla

Toteutamme taloautomaatio- ja valaistuksenohjausratkaisut helpottamaan kiinteistön arkea.

Jätä yhteydenottopyyntö

Miksi KNX-automaatio?

Toimivia ja tehokkaita tiloja automaatiolla

Paras automaatio on huomaamatonta. Missiomme on tehdä tilojen toiminnasta laadukasta ja mukautuvaa, joka vaatii mahdollisimman vähän käyttäjän toimintaa. Toteutamme KNX-järjestelmät yhdistämällä ne saumattomasti muihin talon sähköisiin järjestelmiin koko Suomen alueella.

Lisäarvoa kiinteistölle KNX:llä

Automaation hankkiminen kannattaa pieniinkin kiinteistöihin yrityksen toimitiloista ja varasto-/tuotantohalleista lähtien. Läsnäolon, kellonajan ja olosuhteiden mukaan automaattisesti säätyvä valaistus, lämmitys/jäähdytys ja ilmastointi tekevät työskentelystä mukavampaa sekä alentavat energiakustannuksia ja hiilijalanjälkeä.

KNX-taloautomaatio

Käytön helppoutta, muunto­joustavuutta
ja energiatehokkuutta KNX:llä

KNX on kansainvälinen, valmistajariippumaton kiinteistöautomaatiostandardi, jonka avulla kiinteistöjen etäohjaus, energiatehokkuus, kysynnänjoustavuus, sisäympäristön terveellisyys, käyttömukavuus, tietoturvallisuus ja muunneltavuus saadaan viritettyä huippuunsa. Käytämme suurten laitevalmistajien tuotteita, joiden tuki on taattu myös tulevaisuudessa. KNX-laitteiden toimittajiamme ovat muun muassa ABB ja Schneider Electric.

Pienemmissä rakennuksissa KNX:llä voidaan tehdä koko kiinteistöautomaatio, kun taas suuremmissa kohteissa KNX-järjestelmä integroidaan laajempaan BMS-järjestelmään. Tällöin etuna on kenttäkaapeloinnin ja huonekohtaisen ohjauslaitteiden väheneminen, kun kentällä kulkee pelkästään KNX-väylä. KNX-väylään liitetyt läsnäolotunnistimet, painikkeet ja toimilaitteet keskustelevat väylän kautta kiinteistöautomaatiojärjestelmän kanssa ohjaten samanaikaisesti tilan valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä ja ilmanvaihtoa.

KNX-taloautomaation hyödyt ja mahdollisuudet

Muunneltava ja helppo valaistuksen ohjaus.
Samoja antureita ja painikkeita voidaan käyttää koko talotekniikan ohjaukseen.
Vähemmän kaapelointia.
Etäohjausmahdollisuus.
Valmistajariippumaton.
Koeteltu tekniikka.

Valaistuksenohjausjärjestelmät

Valaistusta sinne missä tarvitaan
– joka tilanteessa

Valaistus on tehokkuutta, tilanteita ja tunnelmaa. Hyvä valaistus mukautuu vuorokaudenaikaan, käyttäjään ja tekemiseen. Oikein toteutettu väyläpohjainen valaistuksenohjausjärjestelmä pitää tilan valaistuksen käyttötarkoituksen mukaisena, mahdollistaa käyttäjälle muuttaa valaistuksen tasoa paikallisesti tarpeen mukaan ja antaa kiinteistöhuollolle tai tilan hallinnoijalle mahdollisuuden muuttaa läsnäolotunnistuksen viiveitä sekä haluttua valotasoa pysyvästi.

Valaistuksenohjauksen suunnittelu, toteutus ja käyttöönotto on ammattilaisen työtä

Markkinoiden parhaatkaan tekniset ratkaisut eivät tuota sujuvaa käyttäjäkokemusta, jos järjestelmän suunnitteluun ja käyttöönottoon ei ole panostettu. Toimiva valaistus on meille sydämen asia: suunnittelemme järjestelmän muuntojoustavaksi, rakennamme toiminnallisuudet tilaajan kanssa asetettujen tavoitteiden mukaisesti ja budjetin rajoissa. Käyttöönotossa testaamme jokaisen tilan erikseen ja säädämme valotasot tilojen käyttötarkoituksiin sopiviksi, käyttäjien opastusta unohtamatta.

Valaistuksenohjaus­järjestelmän valinta

Toteutamme valaistuksenohjausjärjestelmät pääosin KNX/Dali-ohjauksilla. Valmistajakohtaisista ratkaisuista Helvar Dali on hyväksi havaittu, ja seuraamme myös koko ajan markkinoita uusien ratkaisujen osalta. Pieniin tarpeisiin ja erikoiskohteisiin räätälöimme asiakkaalle parhaan ratkaisun. Valaistuksenohjausjärjestelmiä on tärkeää voida täydentää myös langattomilla tuotteilla paikoissa, joissa kaapelointi on pois suljettu vaihtoehto.