Sähköauton latausasemat Muhos

Sähköauton latausasemat ja asennukset meiltä

Asennamme sähköautojen latausasemat omakotitaloihin, työpaikoille ja taloyhtiöihin Muhoksen ja koko Pohjois-Suomen alueelle.

Jätä yhteydenottopyyntö

Sähköauton latausasemat asennus Muhos

Sähköauton latausasemat asennettuna
Muhos ja muu Pohjois-Suomi

Autoilun sähköistyminen etenee vääjäämättömästi. Vaikka sähköautojen latauksen vaatima teho aiheuttaa vaatimuksia kiinteistöjen sähköverkoille, huolellisella suunnittelulla vältytään suurilta hukkainvestoinneilta ja latausinfran rakentamisessa voidaan edetä todellisten tarpeiden mukaisesti. 

Asennamme latausasemia jatkuvasti mm. seuraavissa kohteissa: Oulu, Kempele, Muhos, Haukipudas, Jääli ja Kiiminki. Projektiurakoita, kuten taloyhtiöiden latausinfrat tarjoamme myös Kainuussa ja Lapissa.

latauskartoitukset taloyhtiöille, yrityksille ja omakotitaloihin

Omakotitalon latauspisteen osalta voimme antaa tarjouksen sopivasta ratkaisuista muutaman peruskysymyksen jälkeen, mutta jos riittäviä tietoja ja dokumentteja nykyisistä asennuksista ei ole on parempi kartoittaa millä tavalla sähköauton lataus kannattaa toteuttaa.

Taloyhtiöissä ja kiinteistöissä on hyvä tehdä kunnollinen latauskartoitus. Latauskartoituksessa otetaan huomioon liittymän ja sähköpääkeskuksen kapasiteetti, nykyisten lämmitystolppien hyödyntämismahdollisuus sekä tämänhetkinen ja lähitulevaisuuden tarve ajoneuvojen lataukselle. Kartoituksen lopputuloksena annamme kirjallisen raportin nykytilanteesta ja tarvittavat toimenpiteet kustannusarvioineen eri laajuisten latausratkaisujen toteutuksesta.

Sähköauton latausasemat kotiin Muhos

Sähköauton latauspiste omakotitaloon

Valitse ja tilaa sinulle sopiva latausasema asennettuna Muhoksen seudulle verkkokaupastamme!

Helpointa sähköauton käyttö on, jos lataus voidaan järjestää kotiin. Yön aikana voidaan helposti ladata sähköä yli normaalin päivän ajosuoritteen.

Jatkuvassa käytössä kiinteä latauspiste on ylivertainen helppokäyttöisyydessä ja turvallisuudessa. Kotikäyttöön tarkoitettu latausasema on järkevä investointi, varsinkin jos taloudessa on täyssähköauto, joka pystyy vastaanottamaan energiaa 2-3:sta vaiheesta.

Latausasemia on markkinoilla laaja valikoima, eroavaisuuksia eri mallien välillä on mm.

  • 1- vai 3-vaiheinen: lähes kaikki uudet autot on varustettu 3-vaihelatauksella, joten kannattaa valita tälläinen.
  • Latauskaapeli: Latausasemia myydään myös ilman kaapelia, jolloin se täytyy hankkia erikseen. Hyvänä puolena on, että voi valita itselle sopivan pituisen kaapelin ja saman kaapelin saa mukaan matkalle type 2 -latauspisteitä varten. Toisissa latausasemissa on kaapeli kiinteänä mukana, pituus vaihtelee ollen yleensä 5-7 metriä. Kaapelillinen latausasema on yleensä hieman kalliimpi, mutta helpompi käyttää.
  • Kuormanhallinta: Normaalissa omakotitalon sähköliittymässä on lähes aina tarpeen olla mahdollisuus rajoittaa latausaseman ottamaa virtaa silloin, kun kotona on yhtä aikaa paljon muutakin sähkön kulutusta. Virtaa voi rajoittaa latausasemasta riippuen mm. laitteessa olevalla kytkimellä tai mobiiliaplikaatiolla. Etenkin sähkölämmitystaloissa on syytä panostaa sähköauton latauspisteeseen, joka osaa automaattisesti pienentää latausvirtaa tarvittaessa. Tätä kutsutaan dynaamiseksi kuormanhallinnaksi.
  • Mobiilisovellukset: Useiden latausasemien asetuksia voidaan säätää ja historiaa tarkastella mobiilisovelluksen kautta. Näiden hyödyllisyys riippuu käyttäjän tarpeista
 
Kotona täyssähköauton tai plug-in hybridin akustoon saadaan lisää varausta helpoimmillaan matkalaturilla tavallisesta hyväkuntoisesta schuko-pistorasiasta. Pistorasian kunto kannattaa tarkastuttaa, jos se vähänkään epäilyttää. Markkinoilla on myös ns. superschuko-pistorasioita.

Sähköauton latausasemat taloyhtiöön Muhos

Sähköautojen latausinfra taloyhtiöön

Latausasemien asentaminen taloyhtiöissä herättää paljon keskustelua ja tunteita. Sähköautojen omistajat tai sellaisen suunnittelemista harkitsevat vaativat mahdollisuutta sen lataamisen kotioloissa, mutta muut osakkaat pelkäävät herkästi joutuvansa maksumiehiksi. Ensimmäisten latauslaitteiden asennuksen marssijärjestystä määrittävät pysäköintipaikkojen nykyinen sähköistys sekä ovatko paikat vuokrapaikkoja, omia osakkeitaan vai kuuluuko jokaiseen asunto-osakkeeseen oma paikkansa.

Latauskartoitus antaa vastauksen kaikkiin tarvittaviin kysymyksiin ja esittää yhtiölle vaihtoehdot etenemiselle. Latausinfran rakentamiselle on saatavissa myös ARA:n avustusta, joka kannattaa hyödyntää!

Sähköauton latausasemat yrityksille Muhos

Sähköauton latauspiste työpaikalle
helpottamaan arkea

Sähköautojen latausetu on säädetty verovapaaksi vuosiksi 2021–2025. Näin ollen työntekijöille voi antaa mahdollisuuden ladata autojaan työpaikalla ilman veroseuraamuksia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa palveluistamme?

Voit ottaa yhteyttä suoraan Muhoksen palvelualueen vastuuhenkilöön tai lähettää viestin yhteydenottolomakkeemme kautta.

Sijainti ja matkakustannukset

Jos asennuskohde on Oulun tai Kempeleen alueella, kaikki matkakustannukset sisältyvät pakettihintaan.

Muiden kuntien alueella sijaitseviin kohteisiin tilauksen hintaan lisätään edestakainen kilometriveloitus 1,00€ / km toimipisteeltämme Jukolantie 16, Oulu.

Asennusympäristö

Kaapelointi pinta-asennuksena < 10m
Sisältää latausaseman asennuksen seinälle, kaapelointi pinta-asennuksena.
Kaapelointia sisällä enintään 2 metriä ja ulkoseinällä enintään 10 metriä tai 10m kaapeloinnin autotallin sisällä.
Sisältää yhden puuseinän lävistämisen, mikäli joudutaan tekemään kiviseinän lävistys, valitse ”Kaapelointi pinta-asennuksena < 30m”.

Kaapelointi pinta-asennuksena < 30m
Asennushinta määräytyy tämän mukaisesti mikäli kaapelointimatka on 10-30m, lävistettäviä seiniä on enemmän kuin yksi, asennukseen sisältyy kiviseinän läpivienti tai asema kiinnitetään kiviseinään.

Muu
Mikäli kaapelointipituus on suurempi tai asennustapa muu kuin pinta-asennus, esimerkiksi maakaapelointi, annamme asennuksesta tarjouksen tapauskohtaisesti.

Optiot

Aseman kulutuksen mittaus
Tarvitset sähköenergian kulutuksen mittauksen esimerkiksi, jos sinulla on työsuhdeauto ja veloitat latausten osuuden sähkölaskustasi työnantajalta.

Dynaaminen kuormanhallinta
Kuormanhallinta mahdollistaa lataamisen aina mahdollisimman tehokkaasti kuitenkin siten, ettei sähköliittymäsi maksimikuormitus ylity. Kun käytät muita tehokkaita sähkölaitteita kuten liesi tai sähkökiuas samanaikaisesti latauksen kanssa, latausvirta pienenee automaattisesti.