Sähköautojen latausratkaisut

Sähköauton latauspiste mielessä? Latausasemat ja asennukset meiltä

Toteutamme sähköautojen latauspisteet omakotitaloihin, työpaikoille ja taloyhtiöihin.

Jätä yhteydenottopyyntö

Sähköautojen latauspisteet

Sähköauton latausasemien asennukset
Oulun seutu ja Kainuu

Autoilun sähköistyminen etenee vääjäämättömästi. Vaikka sähköautojen latauksen vaatima teho aiheuttaa vaatimuksia kiinteistöjen sähköverkoille, huolellisella suunnittelulla vältytään suurilta hukkainvestoinneilta ja latausinfran rakentamisessa voidaan edetä todellisten tarpeiden mukaisesti.

Kaikki lähtee latauskartoituksesta

Omakotitalon latauspisteen osalta voimme antaa tarjouksen sopivasta ratkaisuista muutaman peruskysymyksen jälkeen, mutta taloyhtiöissä ja kiinteistöissä on hyvä tehdä kunnollinen latauskartoitus. Latauskartoituksessa otetaan huomioon liittymän ja sähköpääkeskuksen kapasiteetti, nykyisten lämmitystolppien hyödyntämismahdollisuus sekä tämänhetkinen ja lähitulevaisuuden tarve ajoneuvojen lataukselle. Kartoituksen lopputuloksena annamme kirjallisen raportin nykytilanteesta ja tarvittavat toimenpiteet kustannusarvioineen eri laajuisten latausratkaisujen toteutuksesta.

Kotiin

Sähköauton latauspiste omakotitaloon

Kotona täyssähköauton tai plug-in hybridin akustoon saadaan lisää varausta helpoimmillaan matkalaturilla, jonka virta on rajoitettu max.10 ampeeriin tavallisesta hyväkuntoisesta schuko-pistorasiasta. Pistorasian kunto kannattaa tarkastuttaa, jos se vähänkään epäilyttää. Kotikäyttöön tarkoitettu type2-latausasema on järkevä investointi, varsinkin jos taloudessa on täyssähköauto, joka pystyy vastaanottamaan energiaa 2-3:sta vaiheesta.

Taloyhtiöille

Sähköauton lataus taloyhtiössä
kannattaa selvittää tarkoin

Latausasemien asentaminen taloyhtiöissä herättää paljon keskustelua ja tunteita. Sähköautojen omistajat tai sellaisen suunnittelemista harkitsevat vaativat mahdollisuutta sen lataamisen kotioloissa, mutta muut osakkaat pelkäävät herkästi joutuvansa maksumiehiksi. Ensimmäisten latauslaitteiden asennuksen marssijärjestystä määrittävät pysäköintipaikkojen nykyinen sähköistys sekä ovatko paikat vuokrapaikkoja, omia osakkeitaan vai kuuluuko jokaiseen asunto-osakkeeseen oma paikkansa.

Latauskartoitus antaa vastauksen kaikkiin tarvittaviin kysymyksiin ja esittää yhtiölle vaihtoehdot etenemiselle. Latausinfran rakentamiselle on saatavissa myös ARA:n avustusta, joka kannattaa hyödyntää!

Yrityksille

Sähköauton lataus työpaikalla
helpottaa arkea

Sähköautojen latausetu on säädetty verovapaaksi vuosiksi 2021–2025. Näin ollen työntekijöille voi antaa mahdollisuuden ladata autojaan työpaikalla ilman veroseuraamuksia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa palveluistamme?

Voit ottaa yhteyttä suoraan tämän palvelualueen vastuuhenkilöön tai lähettää viestin yhteydenottolomakkeemme kautta.

Sijainti ja matkakustannukset

Jos asennuskohde on Oulun tai Kempeleen alueella, kaikki matkakustannukset sisältyvät pakettihintaan.

Muiden kuntien alueella sijaitseviin kohteisiin tilauksen hintaan lisätään edestakainen kilometriveloitus 1,00€ / km toimipisteeltämme Jukolantie 16, Oulu.

Asennusympäristö

Kaapelointi pinta-asennuksena < 10m
Sisältää latausaseman asennuksen seinälle, kaapelointi pinta-asennuksena.
Kaapelointia sisällä enintään 2 metriä ja ulkoseinällä enintään 10 metriä tai 10m kaapeloinnin autotallin sisällä.
Sisältää yhden puuseinän lävistämisen, mikäli joudutaan tekemään kiviseinän lävistys, valitse ”Kaapelointi pinta-asennuksena < 30m”.

Kaapelointi pinta-asennuksena < 30m
Asennushinta määräytyy tämän mukaisesti mikäli kaapelointimatka on 10-30m, lävistettäviä seiniä on enemmän kuin yksi, asennukseen sisältyy kiviseinän läpivienti tai asema kiinnitetään kiviseinään.

Muu
Mikäli kaapelointipituus on suurempi tai asennustapa muu kuin pinta-asennus, esimerkiksi maakaapelointi, annamme asennuksesta tarjouksen tapauskohtaisesti.

Optiot

Aseman kulutuksen mittaus
Tarvitset sähköenergian kulutuksen mittauksen esimerkiksi, jos sinulla on työsuhdeauto ja veloitat latausten osuuden sähkölaskustasi työnantajalta.

Dynaaminen kuormanhallinta
Kuormanhallinta mahdollistaa lataamisen aina mahdollisimman tehokkaasti kuitenkin siten, ettei sähköliittymäsi maksimikuormitus ylity. Kun käytät muita tehokkaita sähkölaitteita kuten liesi tai sähkökiuas samanaikaisesti latauksen kanssa, latausvirta pienenee automaattisesti.